ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η ΣΤΡΟΓΓΥΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ KIA

Τρίτη 26.1.2016

Θέμα: Ανακοίνωση Τύπου για την Πρώτη Συνάντηση Στρογγυλής Τράπεζας του Κυπριακού Ιδρύματος Αειφορίας (ΚΙΑ). Η Αειφόρος Διαχείριση της Περιοχής του Φασουρίου/ Ακρωτηριού, με ομιλητή τον κύριο Αδάμο Μαρκίδη, δασάρχη της δυτικής Λεμεσού και μέλος του ΔΣ του ΚΙΑ.

Αγαπητές/οι φίλες/οι  σχετικά με το πιο πάνω θέμα σας ενημερώνουμε με τα ακόλουθα:

  1. Το Όραμα του Κυπριακού Ιδρύματος Αειφορίας είναι να καταστεί ολόκληρη η Κύπρος Αειφόρος.
  2. Μια από τις  μορφές δράσεις του είναι να λειτούργει και σαν ομάδα πίεσης με εισηγήσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις και διαβούλευση για την εκπόνηση πολιτικών και προώθηση μέτρων εμπέδωσης της Αειφόρας  στην οικονομία την κοινωνία και το περιβάλλον.
  3. Οι παρεμβάσεις αυτές όμως να στηρίζονται σε γνώση και τεκμηρίωση και όχι με συνθήματα και λαϊκισμό.
  4. Χρειάζεται δηλαδή συσσώρευση και διάχυση της γνώσης για τα θέματα αειφορίας.
  5. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια διοργανώσαμε σε συνεργασία με το γραφείο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο και το ΤΕΠΑΚ το 1ο συνέδριο για την Αειφορία στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2015.Το συνέδριο έχει γίνει θεσμός και θα διοργανώνεται κάθε χρόνο.
  6. Άλλη δραστηριότητα του ΚΙΑ προ αυτή την κατεύθυνση είναι και η θεσμοποιήσει των συναντήσεων Στρογγυλής Τράπεζας.  Αποφασίσαμε να καθιερώσουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα επιμορφωτικές συναντήσεις στις όποιες θα γίνεται παρουσίαση διαφόρων θεμάτων σχετικά με την αειφορία. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται σε διαφόρους χώρους  με έμφαση την ύπαιθρο  και χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μορφή εκδρομής,  Σαββάτο μεσημέρι.
  7. Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν και κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα συνοδεύονται με φαγητό, ποτό & αυτοσχέδιο πολιτιστικό πρόγραμμα
  8. Η Πρώτη συνάντηση Στρογγυλής Τράπεζας Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23.1.2016 στο δασαρχείο στο Φασούρι στις 11.00πμ με θέμα: Η Αειφόρος Διαχείριση της Περιοχής του Φασουρίου/ Ακρωτηριού, με ομιλητή τον κύριο Αδάμο Μαρκίδη.
  9. Όλοι οι συντελεστές συνέβαλαν  η όλη εκδήλωση να έχει επιτυχία. Η εμπεριστατωμένη εισήγηση και φιλοξενία του κυρίου Μαρκίδη. Το καλωσόρισμα και ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΚΙΑ   Χριστό Νεοκλέους, Οι   συμμετέχοντες με την συμμετοχή τους στην συζήτηση και στο τραγούδι. Οι υπεύθυνοι ετοιμασίας του μπούφε. Ο  Αλκης Σαρρής με την κιθάρα του .Ο  Δημήτρης Παναγιώτου με την δωρεάν των βιολογικών λαχανικών. Ο κύριος Δάφνη Παναγίδης με την φωτογραφική κάλυψη και τις παρεμβάσεις του. Έτσι η όλη εκδηλωσης κύλησε πολύ όμορφα.
  10. Η επόμενη στρόγγυλη Τράπεζα θα γίνει στο Κάλο Χωρίο με θέμα τα Ενετικά Γεφύρια με εισηγητή το Κύριο Δάφνη Παναγίδη. Το Σάββατο 12. Μαρτίου 2016 στις 11.00πμ.

Με εκτίμηση

 

Χρίστος Νεοκλέους

Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΙΑ